İZNİK ZEYTİN HASADI TURU

Fiyatı :


    Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...

TUR PROGRAMI

Zeytin ağacının 40 bin yıllık bir geçmişi var.
 
Kuzey Afrika'da, Sahra Bölgesi'nde de M.Ö. 12 bin yılına ait zeytin ağacı bulgularına ulaşıldı.
 
Zeytinyağı işleme tekniklerinden bazılarının günümüzden 2600 yıl önce Klazomenai'de kullanıldığını biliyoruz. Burada yapılan zeytinyağı ayrıştırma işleminde, bileşik kaplar esasına göre çalışan üç gözlü bir düzenekle kesintisiz üretim ilk kez gerçekleştirildi. Klazomenaililer aynı mil etrafında dönen taş silindirlerin yanı sıra pres ve mucurgat (pres kaldırmaya yarar) kullanımını da buldular.
 
Klazomenai’de zeytinyağı üretimi sadece kentin ihtiyacını karşılamak için değil, dış satım amaçlı da yapılıyordu. Bunun en önemli kanıtı, deniz aşırı antik kentlerdeki arkeolojik kazılarda çok sayıda, Klazomenai amphoralarının bulunmasıdır.
 
HASAT SÜRESİ:
Zeytin hasadı, yöresine, iklimine, senesine göre değişmekle birlikte genellikle Eylül ayı sonunda başlayıp, Şubat sonuna kadar sürer.
En önce sofralık yeşil zeytinler, arkasından erken hasat yağlık zeytinler, sonra siyah sofralık ve yağlık zeytinler toplanır.
Hasatta en meşakkatli ve pahalı olan yöntem, en kaliteli ürünü almayı da sağlayan tek tek elle toplamaktır. Ancak bunun yerine, giderek daha yaygınlaşan, ağacı sallama, taraklama ya da sırıklama yöntemi kullanılıyor. Günümüzde, mekanik hasat yöntemleri yaygınlaşmaktadır.
 
1.GÜN: CUMARTESİ:  ZEYTİN HASADI – ZEYTİNYAĞI FABRİKASI – İZNİK
Belirlenen Saatte Kalkış
 Yağından, kütüğünden, posasından, meyvesinden ve meyvesinin çekirdeğinden de faydalandığımız zeytin ağaçları arasından yapacağımız yolculuk sonrası, İznik yakınlarındaki bir köyde, köy halkı ile birlikte zeytin hasadına katılıyoruz. Sepetlere zeytinlerimizi koymadan önce, köy halkından zeytin kültürü, üretim süreci, zeytin ağacının özellikleri hakkında bilgiler alacağız. Zeytin bahçelerinde, yapacağımız küçük çaplı hasat çalışmaları ardından, zeytinyağı fabrikasın da zeytin ve yağı hakkında bilgi alıp, tadına bakıyoruz ve alışveriş imkânı buluyoruz. Ardından, Hristiyanlık tarihide önemli bir yeri bulunan müze şehir İznik’e doğru hareket ediyoruz. Göl kenarındaki balık lokantalarında vereceğimiz serbest zaman ve İznik Gölü etrafında yapacağımız gezi ardından, İznik’te ilk olarak surları tanıyoruz. Ardından Ayasofya Müzesi, Yeşil Camii, İznik Müzesi (Nilüfer Hatun İmareti), (Tadilat dolayısıyla kapalı değilse) Şeyh Kudbeddin Camii, Çini Kazı Alanı gezeceğimiz yerler arasında olacak. Gezilerimiz sonrasında, otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
 
Sabah Kahvaltısı: Otobüste Dağıtılacak Olan Lunch Box  (Sandwich, Meyve Suyu, Eti Browni, Muz, Nane Şekeri) 
Öğle Yemeği: İznik’de Rehberin Tavsiye Edeceği Restaurantta Alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.

2.GÜN : PAZAR: MİSİ KÖYÜ ( GÜMÜŞTEPE) – CUMALIKIZIK - GÖLYAZI
Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, doğal güzellikleri ile ünlü, 2000 yıllık bir tarihe sahip, asma yaprağı, misket üzümü, pekmezi ve şarabıyla çok ünlü Misi Köyü’ne (Gümüştepe Mahallesi) hareket ediyoruz. 1989 yılında sit alanı ilan edilmiş ve koruma altına alınmış, Misi Köyü içerisinde, İpek böcekçiliğine göre inşa edilmiş Osmanlı mimarisini yansıtan evler arasında rehberimiz eşliğinde dolaşıyoruz. Misi Köyü Etnografya Müzesi gezimiz sonrası, köy içerisinde serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında, Osmanlılar’ın Bursa’da ilk yerleştikleri bölgelerden olan, Uludağ’ın kuzeyindeki dik etekler ile vadiler arasında kalan “KIZIK“ köylerinden Cumalıkızık Köyü’ne gidiyoruz. Köyde koruma ve yenileme çalışmalarının yapıldığı toplam 270 evden bazılarına ve Etnografya Müzesi’nemisafir oluyoruz. Müze gezimiz sonrası, Uluabat ( Apollont) Gölü kıyısında doğa ile tarihin bir arada buluştuğu eşsiz bir güzellik sunan Gölyazı’ya gidiyoruz. Tarihi havası, yemyeşil doğası, sıcak sohbetli köy kadınları, yemyeşil gölün emektar balıkçı amcaları, torunları ile tarih kokan evinin bahçesinde gülüp eğlenen tonton dedeler ve nineler, alın teri ile fırınından ekmeğini çıkaran hanım teyzeleri ile bizleri büyüleyecektir. Bu güzel gezilerimiz sonrasın da Bartın’a dönüş için hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir daha ki ÖZKÖK TURİZM seyahatinizde buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz. Hoşçakalın.
 
Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe Olarak Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Cumalıkızık’da Rehberin Belirleyeceği Restoranda Alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol Üstü Mola Tesislerinde Ekstra Olarak Alınacaktır.
Konaklama: DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.


  ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLER:                      
*  Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama                                     
*  Mercedes Tourısmo veya Travego                              
    Vb. Otobüsler İle Ulaşım                                            
*  Profesyonel Rehber İle Çevre Gezileri                                                                                                              
*  ÖZKÖK TURİZM Otobüs İçi İkramları                                      
*  ÖZKÖK TURİZM Güvencesi                                                      
*  Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı                                   
*  Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği
*  1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
*  Ek Hizmetler

ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER
*  Tüm Öğlen Yemekleri   
*  Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
*  Tüm Özel Harcamalar       
*  Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar    
*  Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri    
 
TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.     
Bölgelerde verilen serbest vakit süreleri, müze ve ören yerlerinde verilen serbest vakitler turdan tura değişmekle birlikte, her gün düzenli olarak tur rehberi tarafından misafirlere bildirilmektedir. Profesyonel Kokartlı Tur Rehberi, ilgili güne ait programı en iyi bilen kişi olduğundan, gezi noktalarına ve müze açılış saatlerine göre programını belirleyip, buna uygun saatte depar verecektir. Tura katılan her misafir, tur rehberinin bildireceği bu saatlere uymayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır. Her misafir program akışını aksatmamak ile mükelleftir. Otelden çıkış saatleri konusu da, bu duruma paralel olarak ayni şekilde belirlenmektedir. Otellerde genel olarak uygulanmakta olan, 14:00 Giriş – 12.00 çıkış saatleri uygulaması, Yurt içi Kültür Turlarında geçerli değildir. Otelden çıkış saatleri 08.00 dır. Ancak programın yoğunluğuna göre rehber bu saatte değişikliğe gidebilir. Böyle bir durumda, yeni saat Profesyonel Kokartlı Tur rehberi tarafından, bir gün öncesinde misafirlere bildirilmektedir.