SAFRANBOLU SAFRAN ÇİÇEĞİ HASADI TURU

Fiyatı :


    Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...

TUR PROGRAMI

SAFRAN ÇİÇEĞİ
20-30 cm. boyunda, sonbaharda yaprakları ile birlikte mor renkli çiçekler açan, soğanlı bir kültür bitkisidir. Triploid bir bitki olduğundan tohum vermez, soğanları ile üretilir.
 
Safran günümüzde sadece Safranbolu’nun Davutobası, Yörükköyü, Geren ve Aşağıgüney Köyünde yetiştirilmektedir.
 
Kullanışı:
Sinir sistemi uyarıcısı, iştah açıcı, adet söktürücü etkileri yanında koku ve renk verici olarak da kullanılmaktadır. Renk verici olarak bir ölçü safran 100.000 katı suyu belirgin bir şekilde sarıya boyamaktadır. Ayrıca zerdenin terkibinde yer alır. Avrupa ülkelerinde pasta ve böreklerde, Türkiye’de lokumlarda kullanılmaktadır. Son zamanlarda antitümör etkisi olduğu da belirtilmektedir.
 
Hasat ve Kurutma:
Safranlar genellikle Ekim ayı ortalarında çiçek açmaya başlar. Çiçekler her sabah açmadan koparılarak gölgede bekletilerek açmaları sağlandıktan sonra stigmaları üç parçanın birleştiği yerin 0.5 cm kadar altından açık sarı kısmın başladığı yerden elle, cımbızla veya makasla koparılır, koparılan stigmalar 30º C ye ayarlanmış havalandırmalı fırın veya kurutma dolabında 24-26 saat kadar bekletilerek kurutulur. Kurutulmuş ürün tahta kutulara veya koyu renkli şişelere konularak rutubetsiz, serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edilir.
 
1.GÜN CUMARTESİ: Belirlenen Saatte Kalkış
ÖZKÖK TURİZM otobüs içi ikramları eşliğinde, UNESCO tarafından koruma altına alınan, Türklerin ve Rumların ortak yaşantısının izlerini taşıyan müze kent Safranbolu’ya ulaşıyoruz. Burada ilk olarak Safranbolu’yu, Hükümet Konağı’nı ve Saat Kulesi’ni panoramik olarak göreceğimiz Hıdırlık Tepesi’ne çıkıyoruz. Buradan hiç bir evin diğerinin görüşünü kısıtlamadığı ve ne kadar düzenli bir şekilde konumlandırıldığını net bir şekilde görebiliyoruz. Alacağımız güzel fotoğrafların ardından Safranbolu’nun ruhunu yansıtan sokaklardan geçerek Semerciler, Manifaturacılar, Demirciler, Bakırcılar Arastalarını, Cinci Hanı ve Hamamı’nı, İzzet Mehmet Paşa Camii’ni, Akçasu Kanyonu’nu, Köprülü Mehmet Paşa Camii’ni ve avlusundaki Güneş Saati’ni geziyoruz. Evleri ve lokumlarıyla meşhur Safranbolu’da en güzel gezi evi olan Kaymakamlar Konağı’nıgezerken kendinizi zaman makinesindeymiş gibi hissedeceksiniz. Tarihi kentin meşhur lokumcusunda lokuma dair bilgi alırken aynı zamanda lezzetli lokumlarından tatma ve alışveriş imkânı bulacağız. Yemeniciler Arastasında vereceğimiz alışveriş molasını takiben, Safranboluturizmine katkıda bulunmak amacıyla, Tokatlı Kanyonu üzerinde yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde yapılan Kristal Teras’a (Cam Seyir Terası) gidiyoruz. ( EKSTRA 15 TL) 75 ton ağırlığı taşıyabilen, Roketatar mermisiyle dahi kırılmayan cam seyir terası, her biri 750 kilogram taşıyabilecek kapasiteye sahip gözenekler, 3 santimetre kalınlığında 3 parça camdan oluşmaktadır. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olan 100 metrekareden oluşan terasta bir seferde sadece 30 kişi bulunabilmektedir. Teras eşsiz Tokatlı Kanyonu manzarasını bizlere sunmaktadır.  Safranbolu gezimizi tamamlıyor ve otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
 
Sabah Kahvaltısı: Otobüste Dağıtılacak Olan Lunch Box (Sandwich, Meyve Suyu, Eti Browni, Muz, Nane Şekeri)
Öğle Yemeği: Safranbolu’da Serbest Menü ( Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Konaklama: Çelik Palas Otel, Safran City Otel veya Aygür Otel
 
2.GÜN PAZAR: DAVUTOBASI KÖYÜ – SAFRANÇİÇEĞİ HASADI - YÖRÜKKÖYÜ  - ÇAMAŞIRHANE – SİPAHİOĞLU KONAĞI
Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, sonbahar döneminde çiçek açan, 20 – 30 cm boyunda olan çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dâhil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan ve ağırlığının 100 bin katı sıvıyı boyayan Safran Çiçeğinin Hasadına katılmak üzere Davutobası Köyü’ne gidiyoruz. Köy içinde, ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı olan Safran Çiçeği hakkında bilgi alıyor ve köy halkı ile beraber Safran Çiçeğinin Hasadına katılıyoruz. Hasat sonrası eski bir Bektaşi köyü olan Yörük Köyü’ne gidiyoruz. Köyün ortak yaşamını yansıtan çamaşırhane gezisini yaparken bu kadar çok detayın düşünülmüş olmasına şaşıracaksınız.  Ardından Sipahioğlu Konağı’nın harem ve selamlık bölümlerini geziyoruz. Köy kahvesindeki molayı takiben, Safranbolu’dan ayrılarak dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Bartın’a dönüyoruz. Siz sayın misafirlerimizi bir dahaki ÖZKÖK TURİZM organizasyonunda görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakarak, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşçakalın.
 
Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Safranbolu’da rehberimizin belirleyeceği restoranda, yöresel menü alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol Üstü Mola Tesislerinde Ekstra Olarak Alınacaktır.
Konaklama: DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.


ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLER:                        
*  Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama                                
*  Profesyonel Rehber İle Çevre Gezileri                                                                                                         
*  ÖZKÖK TURİZM Otobüs İçi İkramları                                    
*  ÖZKÖK TURİZM Güvencesi                                                      
*  Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı                                   
*  Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği
*  1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
*  Ek Hizmetler


ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER:
*  Tüm Öğlen Yemekleri     
*  Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler    
*  Tüm Özel Harcamalar       
*  Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar       
*  Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri